Om bloggen

Om bloggen

 

Att bli sin bästa vän

Hur behandlar du någon som du gillar jättemycket? Du är troligen rätt snäll med den personen, lyssnar, hjälper och peppar. Du är glad när det går bra och vill lindra om det är jobbigt.

Finns det någon som får dig att trivas och känna dig trygg. Jag gissar att den personen är någon som du kan vara dig själv med. Du behöver inte vara perfekt, låtsas eller hålla uppe en fasad. Du kan slappna av, känner dig starkare och gladare.

 

Hur behandlar du dig själv?

Det finns en person som du träffar jättemycket, hela tiden faktiskt. Dig själv. Hur är det för dig att umgås med dig?

Pratar du lika snällt med dig själv som du gör med en vän? Peppar du dig själv lika mycket? Är du lika accepterande? Hjälper du dig att göra saker som du vet att du mår bra av, tar hand om dig själv? Hoppas det! Det skulle vara jättebra!

Men om det inte är så, om du har lätt att hamna i självkritik och oro, blir arg på dig själv och gör saker du egentligen inte vill, då är du i gott sällskap. Så är det för de flesta av oss, mer eller mindre. Det är nämligen inte konstigt alls. Det finns förklaringar till att vi kan vara så taskiga och dömande mot oss själva. Och att vi ibland nästan motarbetar det vi vill. Hur konstigt det än låter så är det din hjärna som försöker hjälpa dig. Det är inte ditt fel.

 

Men vad spelar det för roll?

Jo, kruxet är att det både är jobbigt och inte så hjälpsamt när vi oroar oss eller klagar på oss själva. Och det kan kännas så ledsamt när vi gör tvärtemot det vi egentligen vill.

Det är här bloggen kommer in. Här kommer vi att prata om varför det blir såhär och hur vi kan hjälpa oss själva genom att vara vår egen riktigt schyssta kompis. Då blir livet både härligare att leva och vi blir mycket bättre på att ta bra beslut.

 

Barn och föräldraskap

I den här bloggen kommer vi också att prata om barn, ungdomar och om att vara förälder. Hör gärna av dig om det är något särskilt som du är intresserad av eller undrar över.

 

Sharing is caring

Jag kommer att tipsa om böcker, artiklar, föreläsningar, bloggar och poddar. Så mycket spännande kunskap det finns därute! Kanske dyker andra psykologer upp här i bloggen ibland. Vi får se. Jag hoppas det i alla fall.

 

Vi ses! ❤️

 

 

6 kommentarer

Sharon januari 1, 2020 - 10:38 e m

Weeeejeeeeeeee nu är du igång.

Svara
Lotta januari 2, 2020 - 9:07 f m

Jaa, nu äntligen! Så fint att se dig här!

Svara
Åsa Dözen januari 3, 2020 - 2:35 e m

Hej igen!
Tar genast till mig dina ord och peppar mig själv❤
Kram

Svara
Lotta januari 4, 2020 - 5:10 e m

Så fint! Det är ju min dröm, att det jag skriver ska stärka!

Svara
Ellinor januari 21, 2020 - 4:17 e m

Åh vad fint!!! Suveränt att du ger dig ut på den här resan!!!!

Svara
Lotta januari 23, 2020 - 5:15 f m

Tack!! Det känns verkligen precis som en resa. Ojoj, så mycket nervositet och tvivel men också SÅ kul!

Svara

Lämna gärna en kommentar

Meny
Om du letar efter något särskilt kan du förhoppningsvis hitta det här.