Om mig

Om mig

Jag heter Lotta Winbäck och är legitimerad psykolog. Egentligen heter jag Ann-Charlotte men jag kallas alltid för Lotta, så gör gärna det du också.

Jag är 46 år, är gift, har två barn och fyra hundar. Det är lite galet det där med hundarna, att ha så många, men det är väldigt roligt med en liten flock. Du kommer att få träffa hundarna här i bloggen, det går liksom inte att stoppa dem från att vara med.

Jag arbetar med barn, ungdomar och föräldrar inom första linjen på Akademiska sjukhuset i Uppsala.  Min inriktning är kognitiv beteendeterapi, KBT, och compassionfokuserad terapi, CFT.  Tidigare arbetade jag på BUP (Barn- och ungdomspsykiatrin) med psykologisk behandling och neuropsykiatriska utredningar. Där arbetade jag också med terapiformen Theraplay, som fokuserar på att stärka samspelet mellan barn och förälder. Jag är också utbildad i Anknytningsbaserad familjeterapi och neuropsykiatriska bedömningsmetoder.

Som psykolog får jag träffa så många fantastiska personer och familjer. Det är verkligen en ynnest. Jag får vara med om mycket allvar men också mycket skratt och glädje.  Jag tänker ofta att jag har sådan tur som får följa med på resan en liten bit, får bidra med en pusselbit för att livet ska bli lättare. I ett annat sammanhang är det jag som får hjälp. Vi är alla experter på något.

Den här bloggen har varit en dröm länge. Kanske kan den vara en annan slags pusselbit. Jag tror att psykologi behöver förmedlas på många olika sätt, i massor av former. Vi behöver forskningsrapporter, böcker, tv-program, poddar och… ja, bloggar. Vi gillar olika, tar till oss kunskap på olika sätt. Och det är härligt med variation.

 

Lämna gärna en kommentar

Meny
Om du letar efter något särskilt kan du förhoppningsvis hitta det här.