En mellanrumsdag

En mellanrumsdag

17 kommentarer

Idag har jag en riktigt halvdan dag. Ingenting vettigt verkar bli gjort. En hund pockar på uppmärksamhet, ett tandläkarbesök, ett barn ska hämtas. Kylskåpet borde städas. Och samtidigt vill jag skriva till dig. Det är så frustrerande! Jag sitter och skriver om än det ena än det andra. Hundra idéer snurrar runt i mitt huvud men inget verkar vilja ta fäste på pappret. Eller, på skärmen.

Kanske är det här ett jättebra läge att träna acceptans? Kan den här röriga, splittrade dagen få vara som den är? Vad skulle en riktigt god vän säga? Kanske ”Äsch, låt det vara! Det är som det är! Ta en lång dusch och en hund i knäet. Krama dina barn. Se en film på Netflix!”

 

Kan jag vara den vännen till mig själv? Acceptera att det här inte är en produktiv dag? Kanske till och med se på mig själv med varma ögon?

Ja! Jag bestämmer mig för att det får vara så. Idag är jag i vardagsröran utan att döma mig själv.

Vad behöver du att en vän säger till dig idag? Kan du vara den vännen till dig själv? Behöver du värme, acceptans, pepp? Behöver du få krypa upp i soffan eller sticka iväg en sväng till träningen? Eller är din dag alldeles tillräckligt bra som den är?

Berätta gärna! Det skulle vara roligt att höra om din dag!

 

 

 

 

17 kommentarer
10

17 kommentarer

Martina februari 3, 2020 - 8:16 e m

Just såna här Ingenting-dagar är såå viktiga. Bara vara. Surpla på en kopp the tills den svalnar… Tror det är i vilan som idéer föds och frågetecken rätas ut. Så klokt av dig att ta vara på Ingenting-dagen! Kram

Svara
Lotta februari 4, 2020 - 8:00 f m

Det som du säger är så inspirerande. I vilan föds idéer och frågetecken rätas ut. Bara av den meningen hoppar mina tankar igång, det börjar klia i skrivfingrarna. Tack!! ❤️

Svara
Kersti Gabrielsson februari 16, 2020 - 3:28 f m

Min mamma brukade ibland säga: ”Den här dagen hoppar jag över”. Hon gjorde avkall på alla möjliga måsten, som hon ändå visste inte skulle bli av. Bara bli till dåligt samvete. När jag var mycket ung tyckte jag att det var lätt omoraliskt att ge sig lov att tänka så.
I dag förstår jag henne mer än väl!
Det lustiga är att när jag aktivt bejakat tanken visar det sig att jag fått väldigt mycket gjort när dagen är slut. Särskilt tråkiga uppgifter. Det är härligt att överraska sig själv!

Svara
Lotta februari 16, 2020 - 4:19 e m

Oj, vad jag håller med! Vilken klok mamma du har! Jag tycker också att den där tillåtande attityden ger energi. När jag fått slappa en hel dag så är jag nästan garanterat produktiv dagen efter. Det är fint och skönt att upptäcka det. Jag var också mycket hårdare mot mig själv när jag var yngre. Så skönt att slippa det!

Svara
Kersti Gabrielsson februari 5, 2020 - 7:16 f m

INGENTINGDAGAR – ett utmärkt uttryck!
Trodde gårdagen skulle bli en typiskt så’n.
Skulle hasa omkring i min jättesköna, fina, nya morgonrock hur länge som helst. Fixa med trötta vinterblommor. Prata med min äldsta vän om träff tillsammans med hennes åldriga mor. Läsa spännande bok av min gamla vän och granne.
Det blev full fart och aktivitet med veterinärbesök för båda katterna.
Kontakt med barn och vänner om födelsedagskafferep. Gratulera lillebror som är 9 år och 355 dagar yngre än mig.
Delning av viktiga aktiviteter på Facebook.
Viktiga och läskiga program på tv.
Samtal med vår afghanska ”extrason” i Frankrike.
Smskontakt om äldsta barnbarnet. Han är nöjd med tillvaron. Familjen ska snart till Teneriffa och tanka sol och värme.
Sen somnade jag på soffan med tv:n på efter program om ”en vidrig man som mobbade alla han kunde i sitt lilla samhälle. Till slut sköt en grupp ihjäl honom. Alla vittnen tiger som muren sen flera år!
En blir hoppfull om framtiden av att titta på tv
och läsa tidningen.
Morgontv – en blandad kompott av nyheter och pladder. Ska göra mer kaffe nu och kolla ga’mkattens sår uppe på huvudet. Måste tvättas och smörjas med honungssalva.
Nu ska alla ha en bra dag full av acceptans!
Låt oss lära oss att ”Gilla Läget”!

Svara
Lotta februari 6, 2020 - 5:23 f m

Vilken levande beskrivning av din dag. Jag vet inte varför men den är så trivsam, ger en så god känsla. Det låter så fint med alla aktiviteter i vardagen, allt det där som livet består av – katter, bror, tv, barnbarnet. Att somna på soffan. Allvar blandat med det lätta. Och att gilla läget. Hoppas att din gamla katt återhämtar sig väl från såret. Spännande med honungens läkande egenskaper. Jag fick honungssalva till min hund också. Kram!

Svara
Kersti Gabrielsson februari 7, 2020 - 4:41 f m

Lotta, kanske har jag inspirerats av tonen du har i ditt skrivande (;
Det har varit fantastiskt fint att komma med i denna grupp!
Känner mig ALLTID peppad efter ”Veckans brev”.

Tankar som väckts till liv av Familjeterapeuten:
Om en mår taskigt eller är deprimerad på allvar ”har en inte TILLGÅNG” till sin förmåga att göra rätt mot sig själv. Destruktion vinner nästan alltid över konstruktivt förhållningssätt.

Det är riskfyllt och skrämmande för en som ramlat ner i svarta hålet – med huvudet före att agera eller tänka positivt. Ta initiativ mm.
Hur skulle det se ut om jag är pigg på att göra nåt, är nöjd över mina insatser och behåller glädjen och tillfredsställelsen ett långt tag. Att en gillar ”Good Enough!” ÄR viktigt och nyttigt. Fast inte så att en tror eller ”vet” att: ”Jag kan inte mer än så här. Kommer heller aldrig att klara det. Jag är alldeles för korkad”
Sen vågar en aldrig utmana sig själv eller kasta sig rakt ut ur sin ”trivsamma” lilla låda! God helg, Kersti

Svara
Lotta februari 16, 2020 - 4:17 e m

Ja, det är så viktigt det du skriver, i en depression finns inte alltid tillgång till förmågan. Inte tillgång till hopp och styrka. När det är så tänker jag att vi behöver hjälp, någon som kan vara ställföreträdande hopp, som kan stötta upp. Då behöver vi vara fler, vi behöver hjälp. Kanske finns den hjälpen hos vänner och familj. Ibland behöver vi terapi för att komma vidare. Samma sak när ångesten blir för stor eller begränsande.

Jag tycker mycket om det du skriver om Good Enough och att våga kasta sig ut. Så mycket det hänger ihop! När vi inte behöver vara perfekta vågar vi mer. Jag känner hur mina tankar spinner iväg av det du skriver, tar nya vägar. Tack!

Kersti Gabrielsson februari 8, 2020 - 8:48 f m

Absolut! Välfångat!
”Life is what happens to you while making other plans”. John Lennon

Svara
Birgitta februari 3, 2020 - 9:21 e m

Jag ger efter för ”Det stora tröttet” och struntar i både dammråttor och andra störande objekt. Min säng är världens skönaste! Med röda sidenlakan och täcke i tung ull. Kan man ha det skönare och med en hund intill sig..

Svara
Lotta februari 4, 2020 - 7:56 f m

Det låter fantastiskt! Siden, ull och en go hund. ❤️ Och så klokt! Jag ska också tillåta det stora tröttet känner jag. Tack!

Svara
Kersti Gabrielsson februari 5, 2020 - 7:21 f m

”Det stora tröttet” – vilket förträffligt uttryck! Det snor jag. Kunde inte uttrycka min status bättre själv! Tack för detta!

Svara
Lotta februari 6, 2020 - 5:24 f m

Ja, en så levande beskrivning. Som något som mumintrollet skulle kunna hamna i. Och en själv.

Svara
Jenny februari 7, 2020 - 9:24 e m

Det stora tröttet var ett fantastiskt målande uttryck. Tack för den! Och denna blogg är fantastisk så stort tack för detta!!

Svara
Lotta februari 16, 2020 - 4:02 e m

Tusen tack, vad glad jag blir! Och jag håller med helt om det stora tröttet! Sådan igenkänning i det ordet!

Svara
Kersti Gabrielsson februari 8, 2020 - 8:53 f m

Såå kul och skönt med bästa bloggen!
Den fungerar som en verklig vitamininjektion.
Tack för detta
nöjda hälsningar Kersti

Svara
Lotta februari 16, 2020 - 4:22 e m

Och vilken vitamininjektion jag får av din närvaro här. Tack!

Svara

Lämna gärna en kommentar

Meny
Om du letar efter något särskilt kan du förhoppningsvis hitta det här.